ÜDVÖZLÜNK AZ ÖKOSZFÉRÁBAN – ÉRKEZÉS:
Az Ökoszféra Természetvédelmi terület, NATURA 2000-es besorolású és kiemelt jelentőségű madárvédelmi területen fekszik. Ezért természeti környezetünk nyugalmának és biológia órájának tiszteletben tartása végett a programok kizárólag nappali időszakban kerülnek megrendezésre. Ezért, ha nálunk szeretnél eltölteni egy kellemes napot, akkor érdemes a reggeli, délelőtti órákban érkezni.

A bejárati kapu, ha zárva van, csörgess meg minket, vagy dudálhatsz is biztosan meghaljuk és beengedünk.
– Ha nem alszol nálunk:

Akkor egy gyors üdvözlés és útbaigazítást követően kereshetsz magadnak egy saját kis táborhelyet, faárnyékot, állíts fel napernyőt, dobj le egy pokrócot a fűbe, ahol lepakolhatsz, ha napközben elfáradsz, megpihenhetsz. Legyen egy saját kis fészked. Ha nincsenek saját eszközeid, mi is szívesen kölcsönzünk neked.

– Ha nálunk alszol:

SÁTRAZÁS:
Az Ökoszféra nem kempingként üzemel! De az éjszakai alvás a területen saját vagy az általunk felállított sátorral megoldható. Ez egy magánkert, a saját udvarunk, ahol életvitelszerűen élünk, ezt tartsátok tiszteletben.
Minden eszközt, tárgyat hozzatok magatokkal, ami a sátrazáshoz szükséges lehet.
Párna, takaró, lepedő, tisztálkodási szerek, papucs, váltás ruha, evőeszközök stb…

PARKOLÁS:
Van lehetőség parkolásra, ehhez segítséget nyújtunk, hogy hol állhatok meg az autóval. Ha sátorozni érkeztek, érdemes a parkolóhelyet úgy kiválasztani, hogy az autó mellé állítsátok fel a sátrat. Korlátozott férőhellyel, ha csak egy napra érkezel hozzánk, kint a terület előtt is van lehetőség a parkolásra.

TISZTÁLKODÁS:
A területen található 2 db komposzt WC és 2 db zuhanyzó, kézmosók. Komposzt wc működési elve nagyon egyszerű és környezetbarát: kis,-ésnagydolog végeztével kis mennyiségű fűrészport kell a megfelelő helyre szórni. Más tennivaló nincs is.
A zuhanyzók tartályai fúrt kútból származó vízzel vannak feltöltve. A víz hőmérsékletét kizárólag a napsütötte órák száma befolyásolja. Napközben kellemes hűsítőek, éjszakára egész forró vizet adhatnak. Ez függ az igénybevételtől, illetve, hogy hányszor volt utántöltve a nap folyamán.
Spórolj a vízzel, és használj lebomló tisztálkodó szereket!

SÜTÉS-FŐZÉS:
A területen lehetőség van bárkinek, egyénenként vagy akár baráti társaságoknak, csoportoknak sütni, grillezni, bográcsozni, szalonnát sütni.
Mi is készülünk ezzel-azzal a konyhánkban, senki nem marad éhesen vagy szomjasan.
Az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, eszközöket hozzátok magatokkal.

KUTYUSOK:
A területre kizárólag barátságos, az emberek közelségéhez hozzászokott kutya hozható. A gazdának a kötelessége és felelőssége a kutya felügyelete. A területen, szabadon lévő háziállatok tartózkodnak, kérjük, ha tudomásod van a kutyád hajtó-vadász ösztönéről, akkor ne hozd a magaddal. A szervezőségnek joga van a kutya viselkedése miatt távozásra kérni a tulajdonosát, ha úgy ítéljük meg, hogy a kutya magatartása veszélyezteti a látogatóink és a helyi állatok biztonságát. Kérjük, csak ennek felelősségteljes tudatában hozd magaddal négylábú barátodat!

ELSŐSEGÉLY:
Ha bármilyen sérülés, csípés, leégés egyéb baleset történik és segítségre van szükség kérjük jelezd! Fel vagyunk szerelkezve mindenféle gyógyszerrel, kötszerrel, sebtapasszal, kenőccsel, amelyek használatához nem szükséges orvosi képesítés.
Súlyosabb esetben a baleset vagy sérülés mértékétől függően, ha szükséges az ügyeletre azonnal elszállítunk bárkit. Vagy ha indokolt mentőt hívunk.

 • Kérünk, ha bármilyen rendbontást, egészségügyi vagy egyéb problémát észlelsz, haladéktalanul értesíts bennünket!
 • Lehet fürödni a tóban, de csak saját felelősségre, vigyázva a tó természeti adottságaira.
  A tó mélysége 2 méter! Csak jó úszóknak!
 • Kép-és hangfelvételek készülhetnek a helyszínen.
  Tűzgyújtásra kizárólag az arra a célra kijelölt helyeken van lehetőség!
  Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek, használjátok szelektív kukáinkat!
 • Kérjük, vigyázzatok egymásra, a helyszín területén található́ tárgyakra, egyéb dolgokra, a zöld környezetre.
 • Rossz idő esetén is megtartjuk a rendezvényeket, kizárólag abban az esetben marad el, ha tartósan, napokig ázott előtte a helyszín, és az előrejelzések sem biztatóak a rendezvény napjáig. De ezt mindig előre jelezzük nektek.

Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

Judit és Levi

Kövess minket az Instagramon!