Érkezés

ÜDVÖZLÜNK AZ ÖKOSZFÉRÁBAN!
Az Ökoszféra Természetvédelmi terület, NATURA 2000-es besorolású és kiemelt jelentőségű madárvédelmi területen fekszik. Ezért természeti környezetünk nyugalmának és biológia órájának tiszteletben tartása végett az összejövetelek kizárólag nappali időszakban kerülnek megrendezésre.
Ezért, ha nálunk szeretnél eltölteni egy kellemes napot, akkor érdemes a reggeli, délelőtti órákban érkezni.
A zenei előadások 22 órakor fejeződnek be!
Beléptetés minden nap 18 óráig, ezt követően bezárjuk a kapukat!

Alvás-pihenés

– Ha nem alszol nálunk, csak beugrasz egy napra

Akkor egy gyors üdvözlés, karszalag átvételt és útbaigazítást követően kereshetsz magadnak egy saját kis táborhelyet, faárnyékot, állíts fel napernyőt, dobj le egy pokrócot a fűbe, ahol lepakolhatsz, ha napközben elfáradsz, megpihenhetsz. Legyen egy saját kis fészked. Ha nincsenek saját eszközeid, mi is szívesen adunk.

– Ha nálunk alszol:

Az Ökoszféra nem kempingként üzemel, ezért a sátrazás, parkolás, kocsiban, fűben, fán, lakókocsiban alvás díjmentes! Ívóvizet, fürdési lehetőséget, mellékhelyiséget biztosítunk a Zero Waste jegyében!
Felelősséget a sátorban hagyott tárgyakért nem tudunk vállalni!
Minden eszközt, tárgyat hozzatok magatokkal, ami a kempingezéshez szükséges lehet.
Párna, takaró, lepedő, tisztálkodási szerek, papucs, váltás ruha, evőeszközök, hosszabító stb…

Parkolás

A területen van lehetőség parkolásra, ehhez segítséget nyújtunk, hogy hol állhatok meg az autóval.
Ha sátorozni érkeztek, érdemes a parkolóhelyet úgy kiválasztani, hogy az autó mellé állítsátok fel a sátrat. Korlátozott férőhellyel, ha csak egy napra érkezel hozzánk, kint a ház előtt is van lehetőség a parkolásra.

Tisztálkodás

A területen található 2 db komposzt toalett és 2 db zuhanyzó, kézmosók. Komposzt toalett működési elve nagyon egyszerű és környezetbarát: kis,-és nagydolog végeztével kis mennyiségű fűrészport kell a megfelelő helyre szórni. Más tennivaló nincs is. Ha már úgy látod a komposzt toalett tartálya több mint félig megtelt, kérjük értesíts minket!
A zuhanyzók tartályai fúrt kútból származó vízzel vannak feltöltve. A víz hőmérsékletét kizárólag a napsütötte órák száma befolyásolja.
Spórolj a vízzel, és használj lebomló tisztálkodó szereket, ha nem hoztál ilyet magaddal, mi adunk.

Étel-ital

Alkoholos italok nem hozhatóak be a területre!
Rengeteg házi finomság közül lehet választani, lehetőség van reggeli-ebéd-vacsora igénybevételére, amellyel támogathatod az Ökoszférát!

Kutyusok

Kizárólag barátságos, az emberek közelségéhez hozzászokott kutya hozható. A gazdának a kötelessége és felelőssége a kutya felügyelete. A területen, szabadon lévő háziállatok tartózkodnak, kérjük, ha tudomásod van a kutyád hajtó-vadász ösztönéről, akkor ne hozd magaddal. Ha egy apró kis bizonytalanság is van benned azzal kapcsolatban, hogy kutyusod, harciasan viselkedhet más kutyákkal, akár játék, étel vagy bármi más miatt, kérjük ne hozd magaddal házi kedvencedet. A kuyták itt szabadon rohangálnak, nem tudunk felelősséget vállalni mások kutyájának a viselkedésért, és ne kerülj kellemetlen helyzetbe a kutyusod miatt.
Hiszen a vendégek nyugalmának érdekében jogunk van a kutya viselkedése miatt távozásra kérni a tulajdonosát, ha úgy ítéljük meg, hogy a kutya magatartása veszélyezteti a látogatóink és a helyi állatok biztonságát. Kérjük, csak ennek felelősségteljes tudatában hozd magaddal négylábú barátodat!

Elsősegély

Ha bármilyen sérülés, csípés, leégés egyéb baleset történik és segítségre van szükség kérjük jelezd!
Két fiúgyermekes családként fel vagyunk szerelkezve mindenféle gyógyszerrel, kötszerrel, sebtapasszal, kenőccsel, amelyek használatához nem szükséges orvosi képesítés.
Súlyosabb esetben a baleset vagy sérülés mértékétől függően, ha szükséges az ügyeletre azonnal elszállítunk bárkit. Vagy ha indokolt mentőt hívunk.

Deejay, zenei előadó tudnivalók

Az Ökoszféra nem fesztiválhelyszín!
Mivel minden eseményünk egy nagyobb baráti összejövetel, ismerősökkel, családtagokkal, gyerekekkel. Ezért nincs belépőjegy, szállásdíj, tehát nincs üzletszerű tevékenység és bevétel. Ebből kifolyólag a nálunk “fellépő” zenészek, deejay-k is barátként, vendégként vannak jelen, és zenei tudásukkal, hírnevükkel magasabb szintre emelik az általunk létrehozott, különböző tematikájú hétvégéket.
Az Ökoszféra rendelkezik saját Dj felszereléssel és hangtechnikával. A hangosítást és annak hangerejét kizárólag mi állítjuk és dönthetjük el mennyi a megfelelő szint, hogy ne zavarjunk vele a környezetünket és a vendégeink nyugalmát.
Ha Dj vagy és használod a felszerelést, a fellépés közben te felelsz annak állapotáért, és a rendeltetésszerű használatáért. Ha saját felszerelést hozol, azért felelősséget csak te vállalhatsz!

 

Napirend

Minden összejövetel, hétvégi program kezdési és zárási időpontja megtalálható a Facebook eseményeinknél.
Mindig van egy “nulladik nap”, amikor kényelmesen megérkezhetsz, elfoglalhatod a kis táborhelyedet, magadba szívhatod a helyszín energiáit, megismerkedhetsz az új barátokkal. Ilyenkor még mi is jobban ráérünk veletek beszélgetni, jobban megismerni egymást.
– Nincs reggeli ébresztő.
Jógázatok, kávézatok, reggelizetek, hallgassátok: Az erdő -Madárhangok című előadását.
– Délelőtt 10-11 órakor szólal meg a zene a Chill Teraszon, halkan, nem zavarva a még pihenő vendégek nyugalmát. Itt kizárólag Chill, Lounge, Ambient, Jazz és ehhez hasonló tematikájú zenék szólhatnak.
– A “nappali” zenés és egyéb programok 17 óráig tartanak, ezt követően egy kis átállás az esti eseményekhez.
– Az esti programok 18 órakor kezdődnek, és ettől az időszaktól már nincs beléptetés a helyszínre!
– Ha mégis elkéstél, vagy tudod, hogy nem érsz ide 18 óra előtt, telefonon egyeztessünk. De szeretnénk benneteket megkérni, hogy amennyire lehetséges tartsátok ezt az idősávot, mert nem tudunk 18 óra után senkit beléptetni. A kapuk zárva lesznek, se ki-se be senki! Magánterület, mi itt lakunk! De az esti órákban már nem tudunk folyamatosan a kapukra figyelni, és szeretnénk elkerülni, hogy illetéktelen személyek esetleg bejussanak a területre.
– Minden eseményünk Daytime, tehát nappali, ezért 22 órakor véget érnek!
Meghirdetett eseményeinken, és te arra regisztráltál is. Nem tartjuk etikusnak, ha a reggeli órákban megérkezel hozzánk, sátrat versz, majd ezt követően elhagyod a területet, és este a programok végére, gyakorlatilag aludni térsz vissza. Tiszteld meg azzal legalább az esti fellépőket, az egyéb előadásokat azzal, hogy nem csak a díjmentes belépés és szállás miatt vagy az Ökoszférában, hogy ezt kihasználva egész nap a Balaton partján napoztok, vagy egyéb környékbeli programokon vesztek részt.
Ha csak a szállás miatt érkeznél hozzánk, akkor ne olyan hétvégén gyertek sátrazni, amikor esemény van. 
– 22 óra után csendes foglalkozás, tűzrakás, jamelés, haverkodás.
Minden zajjal járó tevékenységnek legkésőbb éjfékor véget kell érnie, tiszteletben tartva a sátorban pihenő családok, gyerekek nyugalmát, hogy mindenki frissen, kipihenve ébredjen másnap.

Egyéb, de fontos tudnivalók!

 • Kérünk, ha bármilyen rendbontást, egészségügyi vagy egyéb problémát észlelsz, haladéktalanul értesíts bennünket!
 • Lehet fürödni a tóban, de csak saját felelősségre, vigyázva a tó természeti adottságaira.
  A tó mélysége 2 méter! Csak jó úszóknak!
 • Kép-és hangfelvételek készülhetnek a helyszínen.
  Tűzgyújtásra kizárólag az arra a célra kijelölt helyeken van lehetőség!
  Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek, használjátok szelektív kukáinkat!
 • Kérjük, vigyázzatok egymásra, a helyszín területén található́tárgyakra, egyéb dolgokra, a zöld környezetre.
 • Rossz idő esetén is megtartjuk a rendezvényeket, kizárólag abban az esetben marad el, ha tartósan, napokig ázott előtte a helyszín, és az előrejelzések sem biztatóak a rendezvény napjáig. De ezt mindig előre jelezzük nektek.

Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

Judit és Levi