ÜDVÖZLÜNK AZ ÖKOSZFÉRÁBAN – ÉRKEZÉS:
Az Ökoszféra Természetvédelmi terület, NATURA 2000-es besorolású és kiemelt jelentőségű madárvédelmi területen fekszik. Ezért természeti környezetünk nyugalmának és biológia órájának tiszteletben tartása végett a programok kizárólag nappali időszakban kerülnek megrendezésre. Ezért, ha nálunk szeretnél eltölteni egy kellemes napot, akkor érdemes a reggeli, délelőtti órákban érkezni.

A bejárati kapu, ha zárva van, csörgess meg minket, vagy dudálhatsz is biztosan meghaljuk és beengedünk.
– Ha nem alszol nálunk:

Akkor egy gyors üdvözlés és útbaigazítást követően kereshetsz magadnak egy saját kis táborhelyet, faárnyékot, állíts fel napernyőt, dobj le egy pokrócot a fűbe, ahol lepakolhatsz, ha napközben elfáradsz, megpihenhetsz. Legyen egy saját kis fészked. Ha nincsenek saját eszközeid, mi is szívesen kölcsönzünk neked.

– Ha nálunk alszol:

SÁTRAZÁS:
Az Ökoszféra nem kempingként üzemel! De az éjszakai alvás a területen saját vagy az általunk felállított sátorral megoldható. Ez egy magánkert, a saját udvarunk, ahol életvitelszerűen élünk, ezt tartsátok tiszteletben.
Minden eszközt, tárgyat hozzatok magatokkal, ami a sátrazáshoz szükséges lehet.
Párna, takaró, lepedő, tisztálkodási szerek, papucs, váltás ruha, evőeszközök stb…

PARKOLÁS:
Van lehetőség parkolásra, ehhez segítséget nyújtunk, hogy hol állhatok meg az autóval. Ha sátorozni érkeztek, érdemes a parkolóhelyet úgy kiválasztani, hogy az autó mellé állítsátok fel a sátrat. Korlátozott férőhellyel, ha csak egy napra érkezel hozzánk, kint a terület előtt is van lehetőség a parkolásra.

TISZTÁLKODÁS:
A területen található 2 db komposzt WC és 2 db zuhanyzó, kézmosók. Komposzt wc működési elve nagyon egyszerű és környezetbarát: kis,-ésnagydolog végeztével kis mennyiségű fűrészport kell a megfelelő helyre szórni. Más tennivaló nincs is.
A zuhanyzók tartályai fúrt kútból származó vízzel vannak feltöltve. A víz hőmérsékletét kizárólag a napsütötte órák száma befolyásolja. Napközben kellemes hűsítőek, éjszakára egész forró vizet adhatnak. Ez függ az igénybevételtől, illetve, hogy hányszor volt utántöltve a nap folyamán.
Spórolj a vízzel, és használj lebomló tisztálkodó szereket, ha nem hoztál ilyet magaddal, mi adunk.

ÉTEL-ITAL:
Mivel nem vagyunk vendéglátóhely, az ételről-italról magadnak kell gondoskodnod.

SÜTÉS-FŐZÉS:
A területen lehetőség van bárkinek, egyénenként vagy akár baráti társaságoknak, csoportoknak sütni, grillezni, bográcsozni, szalonnát sütni.
Ezzel kapcsolatban mindig keress meg minket, hogy egyeztessünk, hogy hol van erre lehetőség, és hogy mire van szükségetek. Az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, eszközöket hozzátok magatokkal. Van lehetőség hűtésre, fagyasztásra korlátozott mennyiségben. De nagyon közel vannak boltok, bevásárló központ, érdemes frissen megvásárolni mindent.

KUTYUSOK:
A területre kizárólag barátságos, az emberek közelségéhez hozzászokott kutya hozható. A gazdának a kötelessége és felelőssége a kutya felügyelete. A területen, szabadon lévő háziállatok tartózkodnak, kérjük, ha tudomásod van a kutyád hajtó-vadász ösztönéről, akkor ne hozd a magaddal. A szervezőségnek joga van a kutya viselkedése miatt távozásra kérni a tulajdonosát, ha úgy ítéljük meg, hogy a kutya magatartása veszélyezteti a látogatóink és a helyi állatok biztonságát. Kérjük, csak ennek felelősségteljes tudatában hozd magaddal négylábú barátodat!

ELSŐSEGÉLY:
Ha bármilyen sérülés, csípés, leégés egyéb baleset történik és segítségre van szükség kérjük jelezd! Fel vagyunk szerelkezve mindenféle gyógyszerrel, kötszerrel, sebtapasszal, kenőccsel, amelyek használatához nem szükséges orvosi képesítés.
Súlyosabb esetben a baleset vagy sérülés mértékétől függően, ha szükséges az ügyeletre azonnal elszállítunk bárkit. Vagy ha indokolt mentőt hívunk.

 • Kérünk, ha bármilyen rendbontást, egészségügyi vagy egyéb problémát észlelsz, haladéktalanul értesíts bennünket!
 • Lehet fürödni a tóban, de csak saját felelősségre, vigyázva a tó természeti adottságaira.
  A tó mélysége 2 méter! Csak jó úszóknak!
 • Kép-és hangfelvételek készülhetnek a helyszínen.
  Tűzgyújtásra kizárólag az arra a célra kijelölt helyeken van lehetőség!
  Kérjük, fokozottan vigyázzatok a természeti értékekre, és ne szemeteljetek, használjátok szelektív kukáinkat!
 • Kérjük, vigyázzatok egymásra, a helyszín területén található́ tárgyakra, egyéb dolgokra, a zöld környezetre.
 • Rossz idő esetén is megtartjuk a rendezvényeket, kizárólag abban az esetben marad el, ha tartósan, napokig ázott előtte a helyszín, és az előrejelzések sem biztatóak a rendezvény napjáig. De ezt mindig előre jelezzük nektek.

Kellemes pihenést és jó szórakozást kívánunk!

Judit és Levi

Kövess minket az Instagramon!